A Villány térségi egészségügyi alapellátás fejlesztése
 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Villány Város Önkormányzata a DDOP-3.1.3/G-14-2014-0066 azonosító számú pályázaton 51,3 millió Ft forráshoz jutott, melyet a térség egészségügyi alapellátásának fejlesztésére fordított.

 

 

A villányi egészségház átalakítása, felújítása során a következő feladatok kerültek megoldásra: az épületen belüli akadálymentesítés, nyílászárók cseréje, az épület utólagos komplex hőszigetelése (külső falak, földszint feletti födém, padló, nyílászárók cseréje), az új alaprajzi elrendezésnek megfelelő víz- és szennyvíz, elektromos hálózat újraszerelése, fűtés kialakítása. Épületen belül a betegek részére mozgáskorlátozott mosdó épült, valamint férfi WC. Az épület tetőszerkezetére 16 db 240 kW-os napelem került felszerelésre, amely a fenntartási költségeket hivatott csökkenteni a megújuló energiaforrás hasznosításával.

 

A projekt eredményeképpen három felújított háziorvosi rendelő és két védőnői szolgálat jött létre. Az egészségügyi intézmény kötelező feladat ellátási helye Villány, Márok, Palkonya, Ivánbattyán, Kisjakabfalva és Villánykövesd települések területe, ahol más egészségügyi ellátást biztosító intézmény nem működik. A széleskörű eszközbeszerzés révén a tárgyi feltételek korszerűsítése valósult meg, amelyek a gyorsabb és hatékonyabb orvosi ellátást szolgálják, ezáltal csökkenhet a várakozási idő. Többek között sikerült egy személygépjárművet, egy defibrillátort és egy hordozható EKG-t is megvásárolni.
 


Archívum
2015.03.03

A Villány térségi egészségügyi alapellátás fejlesztése

 

Városunk DDOP-3.1.3/G-14-2014-0066 azonosító számú pályázaton 51,3 millió Ft forráshoz jutott, melyet a térség egészségügyi alapellátásának fejlesztésére fordít.

A beruházás során felújításra kerülnek a korszerűtlen épületek, megvalósul az akadálymentesítés, az energetikai korszerűsítés valamint az elavult eszközök cseréje is. A fejlesztés eredményeképpen a lakosság számára hozzáférhetővé válnak a megfelelő infrastrukturális ellátottsággal rendelkező egészségügyi intézmény közszolgáltatásai. Az épület komplex akadálymentesítésével megvalósul a társadalmi esélykülönbségek csökkentése valamennyi fogyatékkal élő, megváltozott munkaképességű és hátrányos helyzetű népcsoport számára.

A pályázatnak köszönhetően nem csak a betegek környezete, hanem az ott dolgozó egészségügyi személyzet munkakörülményei is javulnak.

A beruházás során környezetbarát technológiát és anyagokat részesítjük előnyben. Az energetikai korszerűsítés pedig hozzájárul a működési költségek csökkentéséhez, amely alapján az ellátás hosszú távú fenntartása biztosabbá és környezetbaráttá válik.

A projekt eredményeképpen három felújított háziorvosi rendelő és két védőnői szolgálat jön létre. A tárgyi feltételek korszerűsítése a gyorsabb és hatékonyabb orvosi ellátást szolgálják, ezáltal csökken a várakozási idő.

A beruházás befejezésének határideje: 2015.06.30.

A Villányi Vörösborfesztiválig

van még hátra
ASzakkör - Tudásunkkal kézenfogva
Auchan