TÁJÉKOZTATÓ - EBZÁRLAT ÉS LEGELTETÉSI TILALOMRÓL


TÁJÉKOZTATÓ

 

Tájékoztatjuk a tisztelt Lakosságot és Vállalkozásokat, hogy Baranya Megyei Kormányhivatal Agrárügyi és Környezetvédelmi Főosztály Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Osztály ÉFÁT/224/2020. számú határozatával Villány, Kisjakabfalva, Villánykövesd közigazgatási területén tartott kutyákra, macskákra, valamint legeltetett állatokra vonatkozóan – a rókák veszettség elleni immunizálásának időszakára – 2020. október 7 -től október 27-ig, azonnali hatállyal ebzárlatot és legeltetési tilalmat rendelt el.

Jelzett időszakban az ebeket megkötve vagy zárva kell tartani, és csak pórázon szabad közterületre vinni, ezen felül a község (város) egész területén tilos bármilyen fajú állat legeltetése.

Az ebzárlat és legeltetési tilalom elrendelésének oka: Baranya megyében 2020. október 7-10. között végzik a rókák veszettség elleni orális immunizálását, melynek során repülőgéppel vakcina tartalmú csalétket helyeznek ki. A csalétek elfogyasztása a háziállatok számára fölösleges, és csökkenti annak lehetőségét, hogy a rókák a veszettség ellen védetté váljanak.

Kérjük a hatóság határozatában foglaltak maradéktalan betartását! Közreműködésüket köszönjük!

 

Villány Város Önkormányzata

A Villányi Vörösborfesztiválig

van még hátra