Jól vizsgáztak a villányi és szekszárdi borok Bordeaux-ban


Jól vizsgáztak a villányi és szekszárdi borok Bordeaux-ban

A világ egyik legrangosabb borversenyét a franciaországi Bordeaux-ban tartották meg pár nappal ezelőtt. A versenyen a zsűri több napon keresztül kóstolgatja, ízlelgeti a nedűket és minden bizottság élén külföldi szakember lehet csak az elnök - írja a Tolna megyei online lap, a Teol.hu.

Idén 1159 bormintát küldtek Bordeaux-ba a világ minden tájáról, összesen 29 országból. Magyarországról  29 borral neveztek a borászok, a franciák pedig 275 bort küldtek a versenyre.

A magyar borászok jól vizsgáztak, a Citadelles du Vin honlapja szerint 29 borból 4 lett arany- és 7 ezüstérmes. A négy aranyból egyet Dúzsi Tamás Görögszó cuvée-je kapta, de nyert a villányi Csányi Pincészet két bora, valamint a szintén villányi Bankert és Fiai Pincészet egyik bora is.

A szekszárdi Vesztergombi Pince Turul cuvée-je és a Szent Gaál Pincészet Passionota Cabernet franc bora ezüstérmet kapott, akárcsak a Szent István Korona fehér bora, a Bock egy 2009-es vörösbora, a Csányi Pincézet két vöröse, valamint a Törley Chapell Hill Sauvignon Blanc-ja.

A Villányi Vörösborfesztiválig

van még hátra
ASzakkör - Tudásunkkal kézenfogva
Auchan