Lakossági tájékoztató - Vörösbor Fesztivál


Villányi Vörösbor Fesztivál 2018

Tisztelt lakosok, helyi vállalkozók!

A Vörösbor Fesztivál 2018. évben rendhagyó módon ún. 0. nappal indul 2018. október 4. napján (csütörtökön) a rendezvénytéren, péntektől 2018. október 5. 16.00 óra – 2018. október 8. 18.00 óra között a már megszokottak szerint zajlik a rendezvény.

A 0. nap 17.00 órakor veszi kezdetét a Villányi Művelődési Házban elhelyezett Kincses Baranya fotókiállítás megnyitójával.

A 0. napon kizárólag a rendezvénytér kerül lezárásra, ahol 19.00 órától a Punnany Massif zenekar koncertje lesz. Aki biztosan szeretne részt venni a koncerten, annak ajánljuk, hogy elővételben vegye meg a jegyet, mert csak 5000 jegy kerül értékesítésre, és a helyszínen csak korlátozott számú jegyet értékesítünk. Jegyet elővételben a https://www.jegymester.hu/hun/Event/8153423/Punnany-Massif weboldalon keresztül, vagy 2018. szeptember 17. napjától a jegyek rendelkezésre állásáig, de legkésőbb 2017. október 3. napjáig a Villányi Rendezvénytér fogadóépületében lehet megvásárolni minden nap 8.00 órától 17.00 óráig. A jegy ára: 2500,- Ft.

A koncert a villányi lakosok számára is csak ún. koncertjeggyel látogatható, a koncert a helyi lakosok számára sem ingyenes!

 

Péntektől a fesztiválterület az előző évhez képest nem változik. A fesztiválterület 2018 október 5.-én (pénteken) 12.00 órától, 2018. október 7.-én (vasárnap) 6.00 óráig kerül lezárásra. Ez idő alatt kizárólag behajtási engedély birtokában lehet a fesztiválterületre gépjárművel bejutni.

Vasárnap reggel 6.00 órától a közforgalom számára a Baross G. utca a Petőfi utcai kereszteződéstől a Városházáig megnyitásra kerül, valamint megszűntetésre kerül a Dózsa Gy. utcai zárás, így a forgalom Bóly irányába a Damjanich utcán keresztül, ill. az elkerülő út felé a Dózsa Gy. utcán keresztül zavartalanul folyhat.

 

A jegyárak az előző évhez képest némileg változnak. A pénteki napijegy 1.500,- Ft, a szombati napijegy 2.000,- Ft, a kétnapos fesztiváljegy 3.000,- Ft lesz. A fesztiváljegyet vásárlók egy borospoharat ajándékba kapnak a jegy mellé. A vasárnapi nap ingyenes.

 

A jegyek a fent említett módon elővételben is megvásárolhatóak. A 2018. szeptember 25. napja előtt elővételben megváltandó jegyek kedvezményes áron érhetőek el: A pénteki napijegy 1.200,- Ft, a szombati napijegy 1.500,- Ft, a kétnapos fesztiváljegy 2.500,- Ft lesz.

A rendezvény 1-3. napja a villányi lakosok számára továbbra is ingyenes!

 

A helyszínen öt beléptető ponton lesz lehetőség jegyvásárlásra, és a - tavalyival ellentétben - az elővételes jegyeket is valamennyi beléptetőponton lehet karszalagra váltani.

 

A gyorsabb, rugalmasabb, egy helyen történő ügyintézés érdekében a lakosok, és a fesztiválterületen működő vállalkozások az előző években már kialakított rend szerint idén is a rendezvénytéren vehetik át az ingyenes belépésre jogosító karszalagokat, valamint a behajtási engedélyeket, szintén 2018. szeptember 17. – 2018. október 3. között H-P 8.00–17.00 óráig. Kérjük a vállalkozásokat, hogy a karszalagigényeket, illetve a behajtási engedélyekhez a rendszámokat az info@villanyirendezvenyter.hu e-mail címen előzetes jelezzék.

 

Ingyenes karszalagra az a helyi lakos jogosult, akinek a lakcímkártyáján állandó lakóhelyként Villány van bejegyezve, illetve aki a fesztiválterületen belül ideiglenes lakcímmel rendelkezik. A karszalagot személyesen, vagy azonos lakcímre bejelentkezett hozzátartozó útján, valamint meghatalmazás ellenében a lakcímkártya bemutatásával, az átvétel dokumentálását követően lehet átvenni.  

A fesztiválterületen működő vállalkozások részére vállalkozásonként legfeljebb 3 jegy kerül kiosztásra.

Felhívjuk a figyelmet, hogy az ingyenes karszalag átvételére 2018. október 4.-én, illetve a rendezvény ideje alatt már nincs mód. A beléptető kapukon valamennyien csak karszalaggal juthatnak be a fesztiválterületre. A karszalag viselése a fesztiválterületen kötelező, annak viselését a területbiztosító cég -, valamint az önkormányzat munkatársai folyamatosan ellenőrzik, anélkül a rendezvényterületre belépni, ott tartózkodni nem lehet. A karszalagot úgy kell felhelyezni, hogy az a karszalag sérülése nélkül ne legyen eltávolítható. A nem megfelelően felhelyezett, vagy megrongálódott karszalaggal a belépés nem engedélyezett.

 

Behajtási engedély igénylésére a lezárt területen működő vállalkozás, a lezárt területen elszállásolt vendég (ebben az esetben a szállásadó), a területen élő lakos, valamint a mozgáskorlátozott igazolvánnyal rendelkező helyi lakosok jogosultak.

 

A buszok a Fesztivál teljes időtartama alatt terelő útvonalon, a megállókban előre meghirdetett helyekről indulnak. A vendégek számára megerősített járatokat indít a MÁV Pécs-Villány között 2 óránként, a menetrendről a MÁV honlapján lehet tájékozódni. Ezen túlmenően 2018. október 7.-én 00.10 órakor fesztiválvonat indul Villányból Pécs irányába a menetrend szerinti járatok díjszabása ellenében. Emellett fesztiválbuszok is közlekednek Pécs irányából Újpetrén át, valamint Siklós és Harkány érintésével Pécsre, továbbá Mohácsra. A buszok indulásáról információ a programfüzetben, illetve az információs pavilonban.

A rendezvénnyel kapcsolatos folyamatosan frissülő információk elérhetők a www.villany.hu, valamint a www.villanyiborfesztival.hu oldalakon.

Amennyiben kérdésük merülne fel, kérjük forduljon a fesztiváliroda munkatársaihoz személyesen, vagy az alábbi információs vonalon: a 72/592-937. A rendezvény ideje alatt a rendezvénytéren, valamint a városháza mellett infopultokban szolgálnak munkatársaink tájékoztatással.

Reméljük, a programok felkeltik érdeklődésüket és élményekben gazdag fesztiválban lesz részük.

Jó szórakozást kívánunk!

 

Villány Város Önkormányzat Képviselő-testülete nevében:                        

 

Takáts Gyula

polgármester

A Villányi Vörösborfesztiválig

van még hátra