Lakossági tájékoztató-Vörösbor Fesztivál


Tisztelt lakosok, helyi vállalkozók!

Az idei évben a Vörösbor Fesztivál október 2-4. között az előző évhez hasonlóan az önkormányzat szervezésében kerül megrendezésre.  Reméljük a múlt évi Vörösborfesztivál, valamint az idei „Ha péntek, akkor Villány” rendezvények, valamint a Rozé Fesztivál bizonyították azt, hogy saját szervezésben is lehet olyan programokat összeállítani, melyek jelentős számú látogatót vonzanak városunkba. A Vörösbor Fesztivál keretében is törekedtünk változatos, sokszínű program összeállítására.

A 2015. évi Vörösbor Fesztivállal kapcsolatosan ezúton szeretnénk néhány hasznos információval szolgálni.

A fesztiválterület az előző évhez képest nem változik. A felső pincesor forgalmának és turisták körében kedvelt városi séta lehetőségének biztosítása érdekében idén is térben szétosztva zajlanak az események, jelennek meg a szolgáltatók. A nagyszínpad és a borudvar a rendezvénytéren; a kézművesek a Baross Gábor utca egészén; az ételesek mind a rendezvénytéren, mind a városháza mellett, illetve kisebb egységek a fesztivál területén elszórtan; a kisszínpad a városháza előtti téren kerülnek elhelyezésre. Kisebb programok helyszíne lesz még a Diófás tér, és több mozgó produkció is színesíti a rendezvényt.


A jegyárak az előző évhez képest szintén nem változnak - a napijegy 1.500,- Ft, a fesztiváljegy 2.500,- Ft lesz -, jelentős változás azonban, hogy a vasárnapi nap ingyenes lesz, továbbá, hogy a fesztiváljegyet vásárlók egy borospoharat ajándékba kapnak a jegy mellé.

 

A jegyek elővételben 2015. szeptember 25. - 2015. október 1. között vásárolhatóak meg H-P 9.00 – 16.00 óráig a rendezvénytéren az ún. fesztiválirodában, valamint elektronikus úton 2015. szeptember 29.-én 24.00 óráig az info@villanyirendezvenyter.hu e-mail címen keresztül. A helyszínen öt beléptető ponton lesz lehetőség jegyvásárlásra.

 

A gyorsabb, rugalmasabb, egy helyen történő ügyintézés érdekében idén a lakosok, és a fesztiválterületen működő vállalkozások is a rendezvénytéren vehetik át az ingyenes belépésre jogosító karszalagokat, valamint a behajtási engedélyeket szintén 2015. szeptember 25. - 2015. október 1. között H-P 9.00 – 16.00 óráig. Kérjük a vállalkozásokat, hogy a karszalagigényeket az info@villanyirendezvenyter.hu e-mail címen előzetes jelezzék.

 

Ingyenes karszalagra az a helyi lakos jogosult, akinek a lakcímkártyáján állandó lakóhelyként Villány van bejegyezve, illetve aki a fesztiválterületen belül ideiglenes lakcímmel rendelkezik. A karszalagot személyesen, vagy azonos lakcímre bejelentkezett hozzátartozó útján, valamint meghatalmazás ellenében a lakcímkártya bemutatásával, az átvétel dokumentálását követően lehet átvenni.  

A fesztiválterületen működő vállalkozások részére vállalkozásonként 3 jegy kerül kiosztásra.

A Közös Önkormányzati Hivatalhoz tartozó Kisjakabfalva részére 30 db, Villánykövesd részére 50 db ingyenes jegyet biztosítunk. Kérjük, tájékoztassák erről a szomszédos településeken élő ismerőseiket, figyeljék településükön a hirdetőtáblákat.

Felhívjuk a figyelmet, hogy az ingyenes karszalag átvételére a rendezvény ideje alatt már nincs mód, és a beléptető kapukon valamennyien csak karszalaggal juthatnak be a fesztiválterületre. A karszalag viselése a fesztiválterületen kötelező, annak viselését a területbiztosító cég -, valamint az önkormányzat munkatársai folyamatosan ellenőrzik, anélkül a rendezvényterületre belépni, ott tartózkodni nem lehet. A karszalagot úgy kell felhelyezni, hogy az a karszalag sérülése nélkül ne legyen eltávolítható. A nem megfelelően felhelyezett, vagy megrongálódott karszalaggal a belépés nem engedélyezett.

 

Behajtási engedély igénylésére a lezárt területen működő vállalkozás, a lezárt területen elszállásolt vendég (ebben az esetben a szállásadó), a területen élő lakos, valamint a mozgáskorlátozott igazolvánnyal rendelkező helyi lakosok jogosultak.

 

A fesztiválterület 2015. október 2.-án (pénteken) 14.00 órától, 2015. október 5.-én (hétfő) 6.00 óráig kerül lezárásra. Ez idő alatt kizárólag behajtási engedély birtokában lehet a fesztiválterületre gépjárművel bejutni. A buszok terelő útvonalon, a megállókban előre meghirdetett helyekről indulnak. A vendégek számára megerősített járatokat indít a MÁV Pécs-Villány között 2 óránként, a menetrendről a MÁV honlapján lehet tájékozódni. Ezen túlmenően 2014. október 4.-én 00.10 órakor fesztiválvonat indul Villányból Pécs irányába a menetrend szerinti járatok díjszabása ellenében. Emellett fesztiválbuszok is közlekednek Pécs irányából Újpetrén át pénteken 19.00 órai és szombaton 14.30. és 18.00 órai pécsi indulással, valamint visszafelé pénteken 01.00 órakor, szombaton 2.00 órakor Siklós és Harkány érintésével Pécsre.

Tájékoztatjuk a T. Lakosságot, hogy 2015. október 4.-én 10.00-13.00 óra között a rendezvénytéren helyi termelői piacot szervezünk. Kérjük azon termelőket, akik kitelepülnének, jelezzék e szándékukat 2015. október 1. napjáig a bathoriemese@villany.hu e-mail címen.

A rendezvénnyel kapcsolatos folyamatosan frissülő információk elérhetők a www.villany.hu, valamint a www.villanyiborfesztival.hu oldalakon.


Amennyiben kérdésük merülne fel, kérjük forduljon a fesztiváliroda munkatársaihoz személyesen, vagy az alábbi információs vonalon: a 72/592-937. A rendezvény ideje alatt a rendezvénytéren, valamint a városháza mellett infopultokban szolgálnak munkatársaink tájékoztatással.

Reméljük, a programok felkeltik érdeklődésüket és élményekben gazdag fesztiválban lesz részük.

Jó szórakozást kívánunk!

 

Villány Város Önkormányzat Képviselő-testülete nevében:

                                                                                                                                             Takáts Gyula

polgármester

A Villányi Vörösborfesztiválig

van még hátra