Új pincerendszer és rendezvényház épül Villányban


Új pincerendszer és rendezvényház épül Villányban

A turisztikai piacon egyedinek számító fejlesztéssel bővül a borvárosban elérhető szolgáltatások, attrakciók kínálata. A méltán híres villányi bor jelentős történelmi múltjára alapozva új pincerendszert létesítenek. Állandó és időszaki kiállításokon mutatják be Villány és térsége értékeit. Emléket állítanak Schuth Vilmosnak, az osztrák császári és magyar királyi udvari szállítónak, egykori bornagykereskedőnek, szőlőbirtokosnak, de a régió szőlőtermesztési és borászati hagyományait is megismerhetik majd a Rendezvényházban az érdeklődők, köszönhetően a helyi gyűjtésű, valamint a Magyar Bortörténeti Társaság által felajánlott tárgyaknak, eszközöknek, installációknak.

Az intézményben száz fő befogadására alkalmas rendezvénytér is helyet kap, látványkonyhával, bortrezorral és borkóstolásra alkalmas helyiséggel. A létrejövő Kiállító és Rendezvényház a belföldi turisták mellett a Villányba és környékére egyre nagyobb számba érkező külföldi vendégeknek is kínál majd programokat, kikapcsolódási lehetőségeket.

A tervek szerint jövő szeptember végére megvalósuló beruházásra a villányi székhelyű Secret Key Kft. 119,5 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert az Új Széchényi Terv keretein belül az Európai Regionális Fejlesztési Alapból.

Utazzithon.hu

A Villányi Vörösborfesztiválig

van még hátra
ASzakkör - Tudásunkkal kézenfogva
Auchan