Sport


A Villányi Tornaklub SE

 

Villányi tornaklubAz egyesület életében az 1999-es esztendő volt a változás éve. Ebben az évben került sor a névváltoztatásra és ez év nyarától vált szervezetté a felnőtt csapat mellett az utánpótlás nevelés is. Ez kifejezetten azzal a céllal történt, hogy minél több 8-14 éves, iskoláskorú gyerekkel szerettessük meg a labdarúgást, a sportágon keresztül alakítsuk ki bennük a valahová tartozás igényét és nem utolsó sorban ők jelentenék a helyi felnőtt labdarúgás utánpótlásának bázisát. A céltudatos munka eredményeként a felnőtt csapat a megye III. osztályból indulva három év alatt feljutott a megyei I/B osztályba, ahol az első kettő évben az élmezőnyben végzett (6. ill. 3. hely). A régóta áhított célt, a megyei I. osztályba kerülést, a 2005/2006-os bajnokságban sikerült elérni, amikor is Kirchner György irányításával bajnokságot nyert a csapat a megyei I/B osztályban. Így a minőségi vörösboráról híres városban immár minőségi futballt láthat a szépszámú közönség. Az őszi szezon befejezése után, újoncként az előkelő 2. helyet szerezte meg a csapat és bízunk benne, hogy a tavasz is hasonlóan szép lesz.

Egyesületünknek jelenleg öt utánpótlás csapata működik, amelyek közül a serdülő és az ifjúsági csapatunk szerepel a számukra kiírt megyei bajnokságokban. A másik három korosztályos csapatunkkal - U-7, U-9, U-11 - az ősszel a Bozsik program helyett indított MLSZ-NUPI program keretében szervezett tornákon vettünk részt. Ez a környező települések - Beremend, Harkány, Siklós, Villány - egyesületeit foglalja egy körzetbe.

NézőtérA megyei serdülő és ifjúsági bajnokságban a tavalyi gyenge szereplés után idén új reményekkel vágtunk neki a 2006/2007-es idénynek. Tavaly a 2005/2006-os bajnokságban a serdülő csapat 14. lett, ami tőlük elfogadható eredmény. Hiszen hétről-hétre a náluk két-három évvel idősebbek ellen kellett megmérkőzniük és becsületükre legyen mondva soha nem adták fel. Az ifjúsági csapat viszont mélyen tudása alatt teljesített és csupán csak a 12. helyet szerezte meg. A 2006/2007-es idényben a serdülő csapatnál a 8-10. hely valamelyikének megszerzését tűztük ki célul. Sajnos ezt nem sikerült elérni, a csapat a 13. helyen zárta az őszt. A gond változatlanul mér mindig ugyanaz, mint a tavalyi évben. Hiszen a korkülönbség még mindig csak kettő évre csökkent a többi csapattal szemben, ami sokat számít ennél a korosztálynál. Az ifjúsági csapat a tavalyi 12. helyhez képest lényegesen jobban teljesített, a 6. helyen végzett az őszi szezonban. Ezt az előkelő helyezést úgy sikerült elérni, hogy idegenben kicsit gyengébben szerepelt a csapat, de hazai pályán viszont veretlen maradt. Tavasszal nem lesz könnyű megtartani ezt a jó helyezést.

Az U-11-es korosztályban (ők az 1995-96-ban születettek) sok gyerek van(16 fő), de kevés az ügyes, tehetséges. Ennél a korosztálynál sok türelemre és sok gyakorlásra van szükség, hogy tudásban egyik lépcsőfokról a másikra tudjunk lépni. Szerencsére teljesen más a helyzet a másik két korosztálynál.

Az U-9-es korosztályban (1998-99-ben születettek) jelenleg 10fős a létszám. Ebben a csoportban több ügyes, tehetséges gyerekkel lehet dolgozni. Fogékonyak és éhesek a sikerre. A szülők is mindenben partnerek, segítőkészek, ami szintén sokat számít. Ezzel a korosztállyal tavaly novemberben sikerült tornát is nyerni Szigetváron, idén pedig 2. helyet szerezni Siklóson.

Az U-7-es korosztály (ők a 2000/2001-ben születettek) az óvodások. Velük tavaly ősszel kezdtük el a foglalkozásokat heti két alkalommal. Itt 11 fős a létszám. Ők lelkesek, szorgalmasak, kitartóak és remélhetőleg azok is maradnak. Télen a heti foglalkozások mellett a teremtornák színesítették náluk is a programot. Tavasszal pedig folytatódnak a tornák mindhárom korosztály részére, amelyek az edzések mellett igazi kihívásokat jelentenek majd mindenki számára. 

A Villányi Vörösborfesztiválig

van még hátra