Logo HorizontalWoltLogo
Menü

Harkányi Gyógyfürdő

7815 Harkány, Bajcsy-Zsilinszky utca 2. Mutasd a térképen

A Harkányi Gyógyfürdő gyógyvize Európában is egyedülálló, míg jól felszerelt, árnyékokkal teli strandfürdője kiváló kikapcsolódást nyújt családoknak, baráti társaságoknak vagy pároknak Villánytól mindössze 20 perc autóútra. 

A fürdő gyógyvize télen-nyáron élvezhető, hiszen fedett, félig-fedett és nyitott résszel is rendelkezik. A téli kikapcsolódáshoz a családosokra is gondoltak, beltéri gyerekmedence várja a kicsiket.

A strandfürdő sokszínű világa minden korosztálynak megfelelő, hisz mélyvizes úszómedence, lepke medence, gyermekmedence, csúszdák, sportpályák és büfék sokasága várja a nyaralókat, fürdőzőket.

Harkányi gyógyfürdő

A gyógyfürdő története majd 200 éves múlttal rendelkezik, amire 1823-ban egy gyűdi jobbágy Pogány János esete hívta fel a figyelmet. Akit, a történet szerint, a harkányi mocsarak szabadítottak meg szaggató lábfájásától.

Mára a mozgásszervi betegségek egyik központjává vált a fürdő- és a mellé épített gyógykórház. A mozgásszervi, ízületi betegségek megelőzésében, gyógyításában, csontritkulás, krónikus nőgyógyászati gyulladások, valamint a nyirokkeringés zavarainak javításában nagyon szép eredmények érhetők el egy-egy harkányi kúra során.

Harkányi gyógyvíz

50-70 méteres mélységből, átlagosan 62 °C-os hőmérséklettel tör a felszínre Harkányban a nátrium-, kálcium-, hidrogénkarbonátos kloridos, magas szulfidkén-tartalmú gyógyvíz. Ez utóbbi a legjelentősebb ásványi anyaga a víznek, amely a fent felsorolt jótékony hatásokért felel.

Strandfürdő

A harkányi élményt a gyógyvízi kúra mellett a strandszezonban nyitva tartó strandfürdő teszi igazán kellemessé és izgalmassá, bármilyen korosztály számára. A fürdő nagy árnyékos fái árnyékos hűst nyújtanak a medencén kívül, a csúszdák, sportpályák az aktív kikapcsolódást szolgálják, a széles választékú étel és italkínálatban pedig mindenki megtalálhatja a neki kedvező fogásokat.

Szabadtéri úszómedencék

A fürdőben a vízi kikapcsolódás minden formáját élvezhetjük. A 25 méteres, mélyvízi sport medence kiválóan alkalmas az úszásra. A lepke alakú medence vízi játékokra, hűsölésre, ugrándozásra is lehetőséget ad. A gyerekmedence vízi játékok tömkelegével szórakoztatja a legkisebbeket.

Csúszdapark

Néhány éve épült a Dél-Dunántúl egyik legnagyobb csúszdaparkja a fürdő területén. A 15 méter magas építmény 7 különböző csúszdapályán nyújt izgalmakat az óvodás korú gyerekektől a felnőttekig bárkinek. A családi-, test-, turbolance, ufó-, valamint a kamikaze csúszdával is rendelkező komplexumot matraccal vagy anélkül is használhatjuk.

Strandsportok

Aki a Harkányi Strandfürdőben jár kipróbálhat többféle strandsportot is, úgy mint a vízi röplabda,
aqua-fitnesz, a strandröplabda, a strandfoci vagy a lengőteke. De a labdajátékok szerelmesei akár asztali teniszezhetnek is.

Bővebben a Harkányi Gyógyfürdőről itt>>

Információk

Elérhetőség

Nyitvatartás

  • egész évben
  • hétfő - 10:00-18:00
  • kedd - 10:00-18:00
  • szerda - 10:00-18:00
  • csütörtök - 10:00-18:00
  • péntek - 10:00-18:00
  • szombat - 10:00-18:00
  • vasárnap - 10:00-18:00

Közösségi oldalak

További élmények

Templom-hegyi Kilátó

Templom-hegyi Kilátó

Villány, Dr. Dombay János u. 11. egész évben
Thermal Spa Siklós

Thermal Spa Siklós

Siklós, 7800 Siklós, Baross Gábor u. 8 / A. egész évben
Kerékpár útvonalak a Villányi borvidéken

Kerékpár útvonalak a Villányi borvidéken

Villány, Kerékpárút egész évben
Pincetúrák Villányban

Pincetúrák Villányban

Villány, Borospincék Csak bejelentkezésre
Összes élmény