Logo HorizontalWoltLogo
Menü

Pincetúrák Villányban

7773 Villány, Borospincék Mutasd a térképen

A borkedvelők mindig élvezettel kukkantanak be kulisszák mögé, ezért a legnépszerűbb programok a Pincetúrák Villányban.

A legtöbb pincészet előzetes bejelentkezés és időpontegyeztetés esetén akár csoportos, akár egyéni üzem-, pince- vagy birtoklátogatást is kínál programként a Villányba érkező borturistáknak. A legélvezetesebb mindig, ha a borász maga vezeti körbe vendégeit, de egy jól felkészült sommelier vagy munkatárs is sok élménnyel és tudással gazdagíthatja a látogatókat.

Pincetúrák Villányban

A vezetett pincetúrák választ adnak olyan kérdésekre, mint:

  • hogy lesz a szőlőből bor?
  • mi az a kóracél tartály?
  • mi az a barrique?
  • hogy készül a rosé?
  • hogy kerül a bor a palackba?
  • mi az a bortrezor? stb.

A honlapunkon felsorolt pincék adatlapjain ellenőrizheti, hogy az adott borásznál van-e lehetőség pincelátogatásra, de néhány pincészet külön programokat is hirdet a témában.

Pincelátogatás a Bock Pincébe

Napi két alkalommal, 14:00 és 17:00 órás indulással indítanak pincelátogatásokat a Bock Pincébe. Tehát bejelentkezés nélkül, kis létszámban is elindul a program, ha a vendéglátás üzemel. Nagy létszámú csoportok látogatása esetén viszont előzetes időpont egyeztetést és előzetes bejelentkezést kérnek a házigazdák.

A pincelátogatás során végig sétálhatnak a fél hektáros pincerendszeren, melynek a végén megcsodálhatják a fantasztikus akusztikájú körpincét és betekintést nyerhetnek a borkészítés állomásaiba is.
Bővebben a pincelátogatásról itt>>

Ha egy kis ízelítőre vágyik a Bock pincelátogatással kapcsolatban, érdemes megnéznie ezt a néhány perces videót. Bock József a Jammertal dűlőben található Családi Pincéjét mutatja be, míg fia Bock Valér a Borászat 5000 négyzetméteres pincerendszerében kalauzol el bennünket a több mint ezer barrique hordó között, a 100 méteres pincén keresztül a messze földön híres Bock Körpincéig.

Pinceséta és Bortrezor Pincelátogatás a Polgár Pincészetben

A Polgár Pincészetnél borkóstolóval egybekötött technológiai pincesétára vagy bortrezor pincéjük labirintusainak megtekintésére is benevezhet, amire online időpontfoglaló rendszeren is jelentkezhet. Szállóvendégeik a pincesétát ajándékba kapják.
Bővebben a pincesétákról itt>>

Polgár Zoltán e rövid videóban megosztja velünk szőlőtermeléssel, borkészítéssel kapcsolatos hitvallását. És néhány kocka erejéig bepillantást nyerhetünk a Polgár Pince és Bortrezor Pince izgalmas világába is.

Információk

Elérhetőség

Nyitvatartás

  • Csak bejelentkezésre

További élmények

Harkányi Gyógyfürdő

Harkányi Gyógyfürdő

Harkány, Bajcsy-Zsilinszky utca 2. egész évben
Villánykövesdi Történelmi Pincesor

Villánykövesdi Történelmi Pincesor

Villánykövesd, Pincesor egész évben
Templom-hegyi Ammonitesz Tanösvény

Templom-hegyi Ammonitesz Tanösvény

Villány, Kőbánya utca egész évben
Ördögárok túra

Ördögárok túra

Villány, Csillagvölgy dűlő, Ördögárok dűlő, Jammertal dűlő egész évben
Összes élmény