Logo HorizontalWoltLogo
Menü

Kerékpár útvonalak a Villányi borvidéken

7773 Villány, Kerékpárút Mutasd a térképen

A kétkeréken utazás szerelmeseinek ajánlott kerékpár útvonalak a Villányi borvidéken a környék összes nevezetességéhez elvezetik a tekerőket.

Két különböző útvonalat is ajánlunk. Amelyből az egyik végig, a másik csupán részben kerékpárúton fut, de az utóbbi is alacsonyabb közúti forgalommal bír.

Kerékpár útvonalak a Villányi borvidéken

A Kóstolom csapat néhány éve bejárta a Villányi borvidék minden szegletét kerékpárral, amelyről rengeteg kedvcsináló videó készült, de itt a teljes film:

Kerékpárút Villány-Harkány között

A borvidék egyik büszkesége a Villány-Nagyharsány-Kisharsány-Siklós-Harkány-Drávaszabolcs vonalon kiépített kerékpárút, amely végre biztonságos közlekedést biztosít a kerékpár-forgalomnak a települések között.

Nevezetességek, amiért érdemes megállni az útvonalon:

  • Nagyharsányi Szoborpark és Panoráma Sétány – A Szársomlyó-hegy lábánál több száz monumentális, helyben faragott kőszobor között sétálhatunk.
  • Kisharsány, Vylyan Pincészet  – Ha egy igazi toszkán hangulatú borászatot szeretnénk látni, akkor álljunk meg egy pohár borra a kisharsányi Vylyan Pincészetnél. Igaz, egy kicsit le kell térnünk a kerékpárútról hozzá, de megéri a kitérő.
  • Siklósi vár – Az ország legépebb váraként is ismert műemlék visszarepít minket a középkorba.
  • Máriagyűdi Kegytemplom – Siklóstól északra, kanyarodva, a Tenkes-hegy oldalában található a messze földön híres zarándokhely.
  • Thermal Spa Siklós – A Siklósi vár alatt található strandfürdő medencéi nyáron kitűnően lehűthetik napon felhevült testünket. De beltéri wellness szolgáltatásai egész évben nyitva állnak.
  • Harkányi Gyógy- és Strandfürdő – A gyógyvízéről ismert harkányi fürdőben nyáron úszómedence, csúszdapark, strandsportpályák várják az aktív pihenés szerelmeseit. De hűvösebb időben is rendelkezésünkre áll a gyógyfürdő fedett része.

Térkép

Villány, Nagyharsány, Kisharsány, Siklós, Máriagyűd, Harkány

Kerékpár kör: Villány – Kisharsány – Vokány – Újpetre – Palkonya – Villánykövesd – Villány

Akik nehezebb terepre vágynak, Kisharsánytól nem Siklós, hanem Vokány felé vegyék az irányt. Ez már nem kerékpárút, hanem alacsonyabb forgalmú közút lesz, de élvezetes a tapasztalt bringázók számára. A Villányi-hegységen átvágva, nehéz emelkedők és szerpentines lejtők váltják egymást. Vokány település után Újpetre következik, ahol jobbra kanyarodva Palkonya és Villánykövesd pincesorai mellett haladunk el, majd visszaérkezünk Villányba.

Nevezetességek, amiért érdemes megállni az útvonalon:

Térkép

Villány, Nagyharsány, Kisharsány, Vokány, Újpetre, Palkonya, Villánykövesd, Villány

Információk

Elérhetőség

  • Kerékpár útvonalak a Villányi borvidéken
  • 7773 Villány, Kerékpárút útvonaltervezés

Nyitvatartás

  • egész évben

További élmények

Mohácsi Nemzeti Emlékhely

Mohácsi Nemzeti Emlékhely

Mohács - Sátorhely, Tomori u. 8. egész évben
Gasztronómiai élmények Villányban

Gasztronómiai élmények Villányban

Villány, Éttermek és pincék Villányban egész évben
Nagyharsányi Szoborpark és Panoráma Sétány

Nagyharsányi Szoborpark és Panoráma Sétány

Nagyharsány, Szársomlyó-hegy délkeleti lába egész évben
Thermal Spa Siklós

Thermal Spa Siklós

Siklós, 7800 Siklós, Baross Gábor u. 8 / A. egész évben
Összes élmény